Huawei

huawei-logoHuawei is een Chinees bedrijf en werd opgericht in 1987 door de zakenman Ren Zhengfei. Op dat moment was het bedrijf gericht op de oplevering van mobiele netwerken. Zo levert het bedrijf nog steeds netwerken voor bekende telefoniemerken zoals T-Mobile, Vodafone en KPN. Huawei houdt zich sinds een aantal jaren ook bezig met de ontwikkeling van smartphones. En dat gaat ze goed af. De smartphones winnen wereldwijd aan populariteit. Het bedrijf bewees met zijn smartphone Ascend P2 opgewassen te zijn tegen de concurrentie van andere bekende smartphone fabrikanten.

 

Vier sleuteldomeinen

Inmiddels is Huawei een toonaangevende wereldwijde leverancier van infrastructuur voor informatie- en communicatietechnologie (ICT) en slimme apparaten. Huawei heeft geïntegreerde oplossingen in een viertal sleuteldomeinen. Het gaat om telecomnetwerken, IT, slimme apparaten en cloud diensten. Daarmee streeft het bedrijf ernaar om digitale oplossingen naar elke persoon, woning en organisatie te brengen voor een volledig verbonden en intelligente wereld. Wereldwijd is Huawei de op twee na grootste smartphone fabrikant.

 

Huawei Consumer Business Group

Huawei Consumer Business Group richt zich op smartphones, laptops, tablets, pc’s, mobiele breedbandapparaten, wearables, gezinsapparaten en cloud diensten. De Consumer Business Group van Huawei streeft ernaar de nieuwste technologieën te leveren aan consumenten. Evenals het geluk van technische vooruitgang wereldwijd te delen met meer mensen.

 

Huawei smartphones

De Chinese fabrikant maakt al jarenlang mobiele telefoons van hoge kwaliteit. De smartphones draaien op Android, het besturingssysteem van Google. Net als veel andere fabrikanten heeft Hawei daar een eigen laag over aangebracht. Deze wordt de Emotion UI genoemd (of de EMUI). Het is een interface die opvalt door de felle kleuren, speelse ronde iconen, schaduwen en 3D effecten. De gebruiker kan zelf een thema downloaden of zelf maken. Ofwel, alles is naar eigen wens aan te passen.

Huawei en 5G

 

Android toestellen

De plaatjes van applicaties en widgets worden, net als bij iOS, in één weergave getoond op verschillende startschermen. Bij andere Androidfabrikanten is dat anders. Zij maken namelijk gebruik van een menu waar alle applicaties instaan. De gebruiker heeft met een Android-toestel de toegang tot de zogeheten Google Play Store. Die kent u ongetwijfeld. Mits dat nog niet het geval is, de Google Play Store is een applicatie winkel die meer dan een miljoen applicaties aanbiedt.  

 

Gebruiksgemak en prijs-kwaliteit

De smartphones van Huawei staan vooral bekend om hun gebruiksgemak. Veel smartphone gebruikers kiezen daarom voor een Huawei toestel. Voor elk soort gebruiker heeft Huawei wel een topmodel beschikbaar. Waar het merk zich goed onderscheidt in prijs-kwaliteitsverhouding, lanceert het bedrijf inmiddels ook vlaggenschepen met een wat duurder prijskaartje. Het assortiment van Huawei op het gebied van smartphones is enorm uitgebreid. Er geldt een fabrieksgarantie van twee jaar op de toestellen.

 

Nederlandse markt

Voor de Nederlandse markt biedt Huawei verschillende series smartphones aan zoals de P, G, Y en Mate serie. De eerste drie series staan voor Platinum, Gold en Young. Ze vallen in verschillende prijsklassen. De Mate serie zit qua grootte tussen de smartphone en een tablet. Onlangs heeft Huawei haar nieuwe P Smart toestel uitgebracht in Nederland. Het is een modellijn die al langere tijd geliefd is in ons land. Eerder verscheen de P Smart+ al van de Chinese telecom- en smartphone fabrikant.

 

Huawei laptops

Sinds 2018 kunnen de Nederlandse consumenten ook kiezen voor een drietal MateBook laptops, met variërende schermgroottes. De drie compacte laptops werden in 2016 geïntroduceerd. Het gaat om de MateBook D 14, de MateBook D 15,6 en het absolute topmodel, de 13,9 inch MateBook X Pro. Meer informatie over de modellen vindt u op de website van Huawei of bij een van de vele webshops die de Huawei laptops aanbieden. Bereid u voor, want dat zijn er nogal wat.

 

Huawei tablets

Huawei maakt verschillende Android tablets. Het gaat om de Mediapad lijn. De T3 is er in verschillende maten. Van een compact 7 inch model tot een uitgebreide 10 inch tablet. Voor elke gebruiker wat wils. Zoekt u toch iets met meer body? De M3 Lite van Huawei is een tablet met betere hardware evenals een groter scherm. Met het nieuwste model, de MediaPad M5, wordt goed beeld en geluid gecombineerd met krachtige specs.

 

Huawei accessoires

Naast de bovenstaande producten heeft Huawei allerlei handige accessoires in het assortiment. Denk aan smartphone, tablet en laptop accessoires. Maar denk bijvoorbeeld ook aan wearables zoals smartwatches en bandjes. De Huawei Watch GT, de Band 3 Pro en de Band 3e zijn daar voorbeelden van. Voor batterijen en accessoires geldt een garantie van een half jaar. Ook niet geheel onbelangrijk om te weten.

 

Nieuwe doelen

Huawei is in een razend tempo de markt van smartphones aan het veroveren. Dat zegt natuurlijk wel wat. In de hele wereld, behalve in de VS, winnen de Huawei smartphones flink aan populariteit. Toch heeft Huawei alleen al tussen het tweede kwartaal van 2017 en het tweede kwartaal van 2018 een groei gemaakt van ruim 40%. Dat belooft veel goeds voor dit jaar. Het bedrijf heeft voor dit jaar dan ook nieuwe doelen gesteld. Zo wil Huawei aan het einde van 2019 de eerste plek hebben ingenomen als wereldwijde smartphone fabrikant. En dat met een marktaandeel boven de 20%. Daarvoor zal het Samsung eerst van de troon moeten stoten.

 

Huawei aandeelhouder worden

Overweegt u om aandelen te kopen van Huawei? Gezien de verwachtingen is dat helemaal niet zo gek. Beleggen in Huawei aandelen kan bij de CFD-broker Plus500 al vanaf 100 euro. Plus500 is een toegankelijke online broker met ontzettend veel mogelijkheden voor elk type belegger. U kunt een persoonlijke account aanmaken en direct starten met handelen in Huawei aandelen. Onthoud dat er een CFD-risico is en 80,6% van de mensen geld verliest. Daarom is het verstandig om een goede technische en fundamentele analyse te doen voor Huawei, alvorens u start met beleggen. Maak ook zeker gebruik van de gratis demo account om te oefenen met online handelen.