HTC

Logo-HTCHTC is een Taiwanese producent van o.a. smartphones. De afkorting HTC staat voor High Tech Computers. In 1997 begon HTC met het ontwikkelen van laptops. Al snel werd er overgestapt naar de markt van mobiele producten. De eerste mobiele telefoons van HTC werden in 2006 op de markt gebracht. De telefoons draaiden op dat moment op het besturingssysteem van Windows Mobile. Sindsdien richt het Taiwanese HTC zich vooral op het productontwerp, de prestaties en vakmanschap. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een grote speler in de smartphone markt.

 

Eerste HTC-smartphone

De eerste smartphone van HTC met een Android besturingssysteem was de HTC Dream. Misschien kent u hem nog wel. De HTC Dream stond te boek als een slider telefoon waarbij het toetsenbord onder het beeldscherm was verborgen. Hoewel het een lange tijd goed is gegaan met HTC, dreigde het bedrijf in 2012 toch in de financiële problemen te komen. Andere grote merken zoals Samsung, Sony, LG en Apple namen op dat moment een groot deel van de smartphone markt in beslag. Echter doet HTC weer mee sinds de komst van de HTC One in 2013.    

HTC telefoon

 

Beats Electronics

Het hoofdkantoor van HTC staat in Taiwan. In 2010 had HTC al een belang van ruim 50% in Beats Electronics. Beats Electronics is vooral bekend van de koptelefoons onder de naam Beats By Dre. De rapper en muziekproducent Jimmy Iovine waren de oprichters van het bedrijf. Vanaf 2010 werd de geluidssoftware van Beats Electronics in de telefoons van HTC verwerkt. HTC werd in 2011, als kroon op de bedrijfsresultaten, tot fabrikant van het jaar uitgeroepen. En dat tijdens het Mobile World Congress.

 

Werkwijze HTC

HTC hecht veel waarde aan het feit dat een product bij de eigenaar past en niet andersom. De werkwijze van HTC kenmerkt zich door het nog beter te willen doen dan de concurrenten. En daarnaast om open te staan voor kritiek, te denken vanuit de gebruiker van het toestel, de producten telkens te innoveren, te observeren hoe mensen met techniek omgaan en de meningen- en productervaringen van gebruikers te delen. Op dit vlak scoort HTC duidelijk beter dan sommige andere smartphone aanbieders.

 

Android en Windows smartphones

De Taiwanese producent is vooral bekend vanwege de Android en Windows smartphones. Populaire HTC-smartphones series van de afgelopen jaren en nu zijn de HTC One, de HTC Desire en de HTC Wildfire. Namen die u ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Er zijn veel elektronica webwinkels die zowel de oude als de nieuwste producten van HTC aanbieden. En dat van de beste toestellen tot allerlei handige accessoires. Kijk voor meer informatie zeker eens op de website van HTC.  

 

HTC-smartphones

De gebruiker kan filteren op de bovenstaande serienamen. Denk bijvoorbeeld aan de HTC Desire 10 lifestyle (Dual Sim) of de Desire 12 of 12+. En dan is er ook nog de keuze uit een HTC U11, de HTC U11+ en HTC U11 Life. Toch liever een nieuwe HTC U12 Life of een U12+? Dat kan ook. De U12 Life is een goedkopere variant van de U12. Voor een uitgebreid en duidelijk overzicht van productomschrijvingen, verwijzen we u graag naar de website van HTC. De U12 modellen hebben in tegenstelling tot de andere modellen een verbeterde knijpbediening.

 

Verbeterde knijpbediening

Door korte of lange tijd in het toestel te knijpen, is het mogelijk om apps te starten. Het is een functie die in de U12 Plus is uitgebreid. Daardoor is het ook mogelijk om op de randen te tikken. Het telefoonscherm verkleind dan, waardoor het toestel met één duim te bedienen is. Dit alles klinkt natuurlijk goed als je het ons vraagt. Zeker wanneer u bedenkt dat de consument steeds meer verwacht van een smartphone. Hoewel dit positieve dingen lijken te zijn, is lang niet iedereen tevreden over de komst van de nieuwste HTC-smartphones.

 

Virtual reality

Inmiddels zijn er vele virtual reality brillen te koop. Dankzij een VR-bril krijgt de gebruiker de getoonde beelden vrijwel direct op het netvlies. Er wordt geen visuele informatie meer ontvangen van de echte omgeving aangezien de bril de ogen volledig omsluit. Het lijkt dus alsof u in een andere wereld komt die heel echt lijkt. Het beeld is 3-dimensionaal, interactief en 360 graden. U kijkt dus niet alleen naar iets, u ervaart het. Een serieuze VR-bril is de HTC Vive. Dit model moet gebruikt worden met een pc of laptop. Bij de HTC Vice zijn twee controllers, twee basisstations en een kastje dat de bril verbindt met de pc, inbegrepen.

HTC virtual reality

 

Vive Pro

Begin dit jaar presenteerde HTC een nieuwe versie van zijn virtual reality bril Vive Pro op techbeurs CES. Het nieuwe toestel registreert waar de gebruiker naar kijkt en dat levert haarscherpe beelden op. Voor alsnog is het niet bekend wanneer het model verkocht zal worden. Evenals wat de kosten precies zijn. HTC heeft eerder ook al aangegeven dat er wordt gewerkt aan de Vive Cosmos, een virtual reality bril met bewegingsbediening die samen met een smartphone gebruikt kan worden. Er zijn nog geen verdere details over de bril gedeeld. Indien u geïnteresseerd bent om te investeren in HTC, is het verstandig om de ontwikkelingen op de voet te volgen.

 

HTC-aandeelhouder worden

Overweegt u om aandelen te kopen van HTC? Beleggen in HTC-aandelen kan bij de CFD-broker Plus500 al vanaf 100 euro. Plus500 is een toegankelijke online broker met ontzettend veel mogelijkheden voor elk type belegger. Wanneer u besluit om te handelen in HTC-aandelen, is het verstandig om een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. U kunt daarna direct starten met online beleggen. Denk alvorens u start aan het doen van een goede technische en fundamentele analyse voor HTC. Zo voorkomt u onaangename verrassingen. Bent u nog onervaren met beleggen? Maak dan gebruik van een gratis demo account zodat u met fictief geld kunt oefenen.