GoPro

GoPro aandelenGoPro is een Amerikaans bedrijf dat werd opgericht in 2002 door Nick Woodman na een reis in Australië. Als surfer, skiër en autosportliefhebber was Nick op zoek naar een betere manier om zichzelf en zijn vrienden te filmen. Eenmaal terug van zijn reis besloot Nick een betaalbaar camerasysteem te ontwikkelen waarmee iemand zich van dichtbij kon fotograferen en filmen. Een ander doel was om de kwaliteit van de tot dan toe professionele camera’s te benaderen. Vandaar ook de naam GoPro. In dit artikel vertellen we u graag wat meer over de producten van GoPro.  

 

GoPro Hero 35 mm

Hoewel het haast niet voor te stellen is, begon GoPro met een 35-mm camera en een polsband gemaakt van oude wetsuits en plastic restjes. De naam van de camera werd de GoPro Hero 35 mm. Twee jaar daarna was de eerste digitale GoPro een feit. Daarmee werd het bedrijf echt op de kaart gezet. Inmiddels is GoPro uitgegroeid tot een internationaal bedrijf dat meer dan 26 miljoen camera’s heeft verkocht in meer dan 100 landen. Genoeg reden om u eens wat meer te vertellen over GoPro en dan vooral ook over de producten van dit Amerikaanse camerabedrijf.

GoPro camera

 

GoPro camerasystemen

Jaarlijks brengt GoPro nieuwe camerasystemen uit met de nieuwste technieken waarmee elke camera nog veelzijdiger wordt. Naast de overzichtelijke website van GoPro zelf zijn er veel webwinkels die een uitgebreid assortiment hebben van GoPro actiecamera’s. Evenals de accessoires die horen bij de diverse activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld ook keuze uit handige opbergboxen, opladers, kabels, statieven, selfiesticks, mounts en batterijen van GoPro. Het Amerikaanse camerabedrijf speelt daar dus handig op in.

 

GoPro action cam

Onder de action cams is GoPro het meest bekende merk. Een paar jaren terug was de action cam echt een hot item. Vooral de jongere generatie had er wel oren naar. Alleen wat is nu eigenlijk een action cam? Eigenlijk zijn het kleine camera’s die makkelijk op elk lichaamsdeel, voertuig of andere plek geplaatst kunnen worden. En wel om geweldige video’s te maken uit spectaculaire perspectieven. Of vanuit het eigen oogpunt. De bekende HERO-camera’s van GoPro bieden uitstekende beeldkwaliteit en een innoverende compacte vorm.

 

Extreme situaties

GoPro staat bekend om de productie van de camera die tot 60 meter onder water gebruikt kan worden. Het initiële doel van GoPro was dan ook om een camera te ontwikkelen die in extreme situaties gebruikt kon worden. Door veel andere bedrijven wordt dit model nu nagemaakt. Ondertussen is GoPro al op de markt met de HERO7. In het volgende kopje leest u nog wat meer over de HERO-modellen van GoPro.

 

GoPro HERO-camera’s

O.a. voor de GoPro HERO-camera’s zijn flink wat accessoires gemaakt. Zo kan de HERO bijna op elk oppervlak geplaatst worden. Bijvoorbeeld wanneer er gesurft wordt en hij op de surfboard geplakt wordt. Of tijdens het mountainbiken op het stuur gemonteerd wordt. Liever gebruiken bij het parachutespringen? De GoPro is dan vast te maken aan de helm. Dat is natuurlijk ideaal om mooie beelden vast te leggen. Met de GoPro HERO-action cam is de gebruiker in de gelegenheid om de meest flitsende beelden van de hoogste kwaliteit te maken.

 

Eigenschappen GoPro actiecamera’s

De GoPro actiecamera’s hebben verschillende eigenschappen. Een belangrijke eigenschap is bijvoorbeeld de timelapse waarbij foto’s gemaakt kunnen worden met een interval. De nieuwste modellen van GoPro 6 en 7 zijn voorzien van de standaard beeldstabilisatie en de hypersmooth beeldstabilisatie. De laatste camera’s van GoPro zijn ook voorzien van een 2 inch touchdisplay. Op het display ziet de gebruiker direct wat er is vastgelegd.

GoPro in actie

 

Speciaal ontwikkelde apps

Met de speciaal ontwikkelde apps van GoPro kan de gebruiker nog meer uit zijn of haar camera halen. Zo zijn de foto’s en video’s makkelijk te bewerken en uploaden. Zo kunnen in een mum van tijd de mooiste verhalen worden gecreëerd die direct beschikbaar zijn in de app. En dat is tegenwoordig wel zo handig wanneer mensen snel willen appen, posten, tweeten en delen via social media.

 

GoPro en concurrenten

Het mag duidelijk zijn dat GoPro veelzijdige camera’s van hoge kwaliteit produceert. Het doel van het camerabedrijf is om het mogelijk te maken voor mensen om hun leven vast te leggen en het te delen met anderen. De oprichters van GoPro geloven erin dat het leven leuker is wanneer de ervaringen gedeeld kunnen worden. Het merk verschil van de concurrenten aangezien GoPro veel handige software biedt die gebruikt kan worden bij de bewerking en het delen van de beelden. Eerder verkocht GoPro ook drones, maar daar zijn ze inmiddels mee gestopt.

 

Verwachtingen 2021

GoPro lijkt 2021 voor alsnog goed ingegaan te zijn. Slankere voorraadniveaus, betere financiële prestaties en een potentiële katalysator in de vorm van een Fusion camera. Het moet ervoor zorgen dat het bedrijf het hele jaar door blijft verbeteren. Echter is het bekend dat GoPro zijn lijnen in het verleden heeft weggevaagd. Het bedrijf zal er dus voor moeten zorgen dat het zijn volumeprijsstrategie goed uitvoert, anders kan GoPro in de toekomst in gevaar komen. Hoewel lang niet iedereen positief gestemd is over GoPro, zien anderen ook zeker kansen voor het camerabedrijf.     

 

GoPro aandeelhouder worden

Overweegt u om een aandeelhouder te worden van GoPro? Wanneer u besluit om te handelen in GoPro aandelen, is het verstandig om een persoonlijke account aan te maken bij de CFD-broker Plus500. Daar kunt u al beleggen in GoPro vanaf 100 euro. Dat is een relatief lage inleg in vergelijking met andere online brokers. Indien u liever eerst wat oefent met beleggen, kunt u de demo account gebruiken. Daar krijgt u de beschikking over een flink fictief vermogen. Maak in dat geval handig gebruik van de grafieken en indicatoren. Start u met echt geld? Doe in dat geval een goede technische en fundamentele analyse voor GoPro alvorens u gaat beleggen in het camerabedrijf.