Fiat

Fiat aandelenFiat heeft zijn intrede als groot automerk inmiddels wel gedaan. Dagelijks rijden miljoenen mensen in auto’s van Fiat. Inmiddels bestaat het portfolio van het bedrijf uit een heleboel automodellen. Het concern is wereldwijd actief. We vertellen u graag meer over de producten van Fiat. Het bedrijf is beursgenoteerd en daardoor kan beleggen in Fiat ook een interessante overweging zijn.

Fiat aandelen zijn te verkrijgen bij de CFD-broker Plus500. Daar kunt u eenvoudig een persoonlijke account aanmaken en starten met handelen. Het grote voordeel is dat er al belegd kan worden met een bedrag van 100 euro. Plus500 maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u gaan starten met beleggen? Dan kan de demo account goed van pas komen. U kunt dan uitgebreid oefenen met fictief geld.

 

Oprichting Fiat

In 1899 werd in Turijn de eerste Italiaanse automobielfabriek opgericht, FIAT (Fabbrica Italiana Automobili Torino). Vlak na de oprichting werd de eerste Fiat uitgebracht. Het was de 3½ HP. Er werden van dat model slechts 24 exemplaren gebouwd. Vanaf dat moment heeft Fiat met hun ideeën en modellen, stapsgewijs, de geschiedenis van het merk geschreven. Daarnaast werd een bijdrage geleverd aan het mobiel maken van Italië en de rest van de wereld.

 

Talloze historische modellen

Er zijn talloze historische modellen uitgebracht in de ruim 100 jaar dat Fiat bestaat. Van de eerste 500, de Uno en de X 1/9, tot de nieuwe 124 Spider. Fiat Heritage is opgezet om elk van de klassieke en moderne Fiat auto’s de plaats in de autohistorie te geven die ze verdienen. Eigenlijk is het een project dat het verhaal vertelt van de geschiedenis van deze bijzondere auto’s. Evenals hun achtergrond en de sleutelfiguren die aan hun wieg stonden.

Fiat auto

 

Fiat Group

Fiat Group heeft belangen in een aantal verschillende diensten, uitgeverijen en het bouwen van machines. Daardoor is het concern vele malen groter dan enkel een autofabrikant. Dankzij deze brede oriëntatie weet het aandeel zich doorgaans op een stabiele wijze te ontwikkelen. Als particuliere belegger kunt u daar natuurlijk uw voordeel uit halen. Laten we eerst eens kijken naar de verschillende modellen van Fiat.

 

Fiat 500

De auto van Fiat die op dit moment enorm veel rondrijdt is de 500. Een kleine auto van wereldformaat. Het design van de Fiat 500 is iconisch, elegant en stijlvol. De 500 is te verkrijgen in verschillende types. Zo kan de consument kiezen uit de Range, de Spiaggina ’58, de Special Range en de 500 Collezione.

 

SUV-modellen

Van de 500 zijn ook grotere SUV-modellen beschikbaar. Het gaat om de Fiat 500X Range (verkrijgbaar in de Urban variant en de City Cross variant) en de 500L Range. Bekende types van de 500L Range zijn de Cross en de Wagon. Het zijn auto’s met nog meer ruimte en meer stijl. Ook is de verwantschap van deze auto’s met de legendarische Fiat 500, sterker dan ooit.

 

Fiat Panda Range

Fiat Panda Range is verkrijgbaar in een drietal modellen. De traditionele Panda, de City Cross en de Panda Cross. De Panda’s staan bekend om hun originele en verrassende model. Wanneer u op zoek bent naar een wat sportiever model, dan is de Fiat Punto een interessant alternatief. De auto is praktisch, zuinig en milieuvriendelijk.

 

Fiat Tipo

Toch op zoek naar wat groters met meer comfort, maar wel een sportief model? De Fiat Tipo is verkrijgbaar in een drietal modellen, waaronder de Hatchback, de Stationwagen en de S-Design. Vooral de Stationwagen is veel terug te zien op de Nederlandse wegen. Ze staan allemaal bekend om hun compacte, praktische en stijlvolle design. De Tipo’s hebben tot 1.500 kg trekgewicht.

 

Goederen- en personenvervoer

Dé oplossing voor het gecombineerd vervoer van goederen en personen is de Fiat Doblò. Het is een model wat vaak wordt gebruikt als bedrijfsauto gezien de grote laadruimte en het praktische design. Hetzelfde geldt voor de Fiat Talento. Deze auto heeft een grote cabine en is ideaal voor stadstransport. Toch liever een auto voor personenvervoer? De Fiat Ducato biedt dan altijd een passende oplossing.

 

124 Spider

Een open auto die nog wat meer opwindt en is ontwikkeld voor rijplezier? Comfortabel en heel sportief? Het gaat natuurlijk om de 124 Spider. Het originele model komt uit 1966. Een zeshoekige grille, lijnen op de motorkap en scherp gesneden horizontale achterlichten. De nieuwe Roadster van Fiat is aangedreven door een 1.4-liter MultiAir Turbo.

 

Fiat Fullback

Als laatste is er nog de Fiat Fullback. Het is een stoere pick-up die onstopbaar is op elk terrein. Net als de andere modellen is de Fullback volledig te personaliseren naar eigen voorkeuren. Het nieuwste model van de Fullback is een van de eerste pick-ups ter wereld met een aluminium motor. Een hoog prestatieniveau wordt daardoor gekoppeld aan een laag eigengewicht. 

 

Een Fiat rijden

Er zijn verschillende dealers waar u een Fiat auto kunt kopen, verspreid over heel Nederland. Zowel nieuwe als gebruikte modellen. Natuurlijk kunt u bij Fiat ook terecht voor verschillende accessoires. Het onderhoud en reparatie is bij Fiat over het algemeen ook goed geregeld. Er zijn zelfs bepaalde onderhoud pakketten om ervoor te zorgen dat u altijd met een gerust gevoel de weg op kan.    

 

Beleggen in Fiat

Het is bij de CFD-broker Plus500 mogelijk om te handelen in Fiat aandelen. Als u bij deze internet broker bent ingelogd, kunt u Fiat opzoeken en het aandeel in de gaten houden. De koers is 24/7 te bekijken en zodra u een kans voorbij ziet komen, kunt u hierop inspelen. Het is ook mogelijk om te handelen met een levenslange demo-account. U krijgt dan de beschikking over een groot fictief vermogen, waarmee u kunt oefenen. Als u met echt geld wilt beleggen kan dit al vanaf 100 euro. Lees u van tevoren altijd goed in. Doe bijvoorbeeld de technische en fundamentele analyse voor Fiat.