Daimler aandelen

daimler-logoDaimler is een van de grootste producenten van premium auto’s. Het van oorsprong Duitse bedrijf houdt zich vooral bezig met het produceren en distribueren van auto’s, bestelwagens en vrachtwagens. Ontdek meer over de producten van Daimler, moederbedrijf van Mercedes. 

Wanneer we het hebben over een van de meest succesvolle sectoren van de Duitse economie, dan hebben we het over de automobielindustrie. De aandelen van groepen uit deze sector worden door veel deskundigen aangeraden. Veel beleggers wisten er al mooie winsten mee te behalen. Zowel met het speculeren op de korte als de lange termijn. Een van de aandelen waar u zeker op moet letten zijn de aandelen van Daimler. In dit artikel vertellen we u meer over Daimler en dan vooral over de producten van deze autofabrikant.  

 

Premium en bedrijfsauto’s

Daimler is een van de grootste producenten van premium auto’s. Daarbij is het ’s werelds grootste fabrikant van bedrijfsvoertuigen met een wereldwijd bereik. Niet zomaar een bedrijf dus. Het bedrijf werd in 1926 opgericht door Gottlieb Daimler en Carl Benz. Het hoofdkantoor van Daimler staat in Stuttgart. Vorig jaar heeft Daimler records gehaald bij de omzet, de verkopen en de winst. De totale inkomsten stegen met 7% tot een bedrag van maar liefst 164 miljard euro.

 

Duits bedrijf

Het van oorsprong Duitse bedrijf houdt zich vooral bezig met het produceren en distribueren van auto’s, bestelwagens en vrachtwagens. En dat gaat het bedrijf maar al te goed af. Het bedrijf werkt in de volgende vijf segmenten: Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans, Daimler Trucks, Daimler Buses en Daimler Financial Services. Het gaat om een uiteenlopend assortiment van verschillende voertuigen. Verderop in het artikel vertellen we u meer over deze segmenten.

Daimler hoofdkantoor

 

Belangrijkste activiteiten

De belangrijkste activiteiten van Daimler zijn financiering, leasing, wagenparkbeheer, verzekeringen en innovatieve mobiliteitsdiensten. Wat veel mensen niet weten is dat Daimler het moederbedrijf is van Mercedes. Mercedes-Benz, veel afgekort tot Mercedes, ontstond ook in 1926 als gevolg van de fusie tussen Daimler Motoren Gesellschaft en Benz & Cie. Inmiddels is Mercedes dus onderdeel van Daimler Group. Daarnaast is Daimler ook het moederbedrijf van stadsauto Smart.  

 

Vier toekomstgerichte velden

Om de aard van mobiliteit radicaal te veranderen, zijn vier toekomstgerichte velden ingesteld. Het gaat om meer voertuigconnectiviteit, vooruitgang in autonoom rijden, elektrische mobiliteit en de ontwikkeling van digitale mobiliteit en vervoersdiensten. Als vooraanstaande autofabrikant is Daimler ontzettend bezig met de toekomst. Het doel van Daimler is om een van de meest toonaangevende leveranciers van mobiliteitsdiensten te worden.

 

Mercedes-Benz Cars

Bij het Mercedes-Benz Cars segment draait het vooral om de verkoop van personenauto’s en terreinvoertuigen. En dat onder het merk Mercedes-Benz en kleine auto’s onder de merknaam Daimler. Het premium merk van Mercedes-Benz bestaat uit een breed productportfolio van compacte en luxevoertuigen. En nog steeds groeit de variëteit flink. De aankomende jaren zal het aanbod in alle segmenten uitbreiden en vernieuwen. Als belegger is het verstandig om die ontwikkelingen goed in de gaten te houden.

 

Daimler Trucks

Bij de Daimler Trucks worden de trucks verdeeld onder de merknamen Mercedes-Benz, FUSO, Freightliner, Western Star en BharatBenz. Bij het segment Mercedes-Benz Vans worden bedrijfswagens geproduceerd. Denk bijvoorbeeld aan de Sprinter grote bestelwagen. Of de middelgrote Vito bestelwagen en de Mercedes-Benz Citan stadsbezorgingsbus. De bestelwagens blinken uit met hun kwaliteit, betrouwbaarheid, hoogwaardige afwerking en robuuste materialen.

 

Premium kwaliteit

Als onderdeel van de Daimler Trucks divisie is Mercedes-Benz al meer dan 100 jaar een kenmerk van premium kwaliteit. Zo staat het o.a. voor betrouwbaarheid, economische efficiëntie, eersteklas product- en servicekwaliteit en uitgebreide expertise op het gebied van klantgerichte transportoplossingen. Vorig jaar verkocht de automaker fors meer vrachtwagens dan 2016. De verkopen van o.a. het merk Mercedes-Benz overtroffen ook de verwachtingen van Daimler zelf.

 

Daimler Buses

Daimler Buses wisselt stads- en streekbussen uit. Maar bijvoorbeeld ook touringcars en bus chassis. Dat gebeurt onder de merken Mercedes-Benz en Setra. Alle voertuigen van Daimler stellen normen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en toekomstbestendige technologieën. De Thomas Built bussen uit de Verenigde Staten kent u vast wel. Het zijn de bekende gele bussen die kinderen veilig naar school brengen. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de website van Daimler. Het gaat om een echte multinational. Houd er dus rekening mee dat de Engelse taal wordt gebruikt.  

 

Daimler Financial Services

En als laatste bestaat het Daimler Financial Services segment uit op maat gemaakte financiering- en leasingpakketten voor dealers en klanten. Ook biedt het o.a. diensten zoals verzekeringen, beleggingsproducten, wagenparkbeheer en creditcards. Kijk voor een uitgebreid overzicht en een duidelijke uitleg zeker even op de website van Daimler.

 

Autodeeldiensten samengevoegd

Veel mensen over de hele wereld volgen dagelijks het nieuws rondom deze Duitse multinational. Het laatste nieuws liet onder andere weten dat Daimler en BMW de toestemming hebben gekregen van de Europese Commissie om hun autodeeldiensten DriveNow en car2go samen te voegen. Ook de onderdelen van beide autofabrikanten die zich bezighouden met taxidiensten, parkeren en opladen van elektrische auto’s zijn samengevoegd.

 

Samenwerking Tesla?

En vorige maand kwam het nieuws naar buiten dat de welbekende Elon Musk van Tesla een samenwerking met Daimler wel ziet zitten. En dat voor de ontwikkeling van een elektrische Mercedes bestelbus. Eerder had Daimler een belang in Tesla, maar dat is van de hand gedaan. Toch wordt een samenwerking met Tesla zeker niet uitgesloten! Mocht een samenwerking er in de toekomst van komen, dan zal dat ongetwijfeld voor nog meer actie op de beurs zorgen.    

 

Beleggen in Daimler

Bij de CFD-broker Plus500 is het mogelijk om Daimler aandelen te kopen. Met het aanmaken van een persoonlijke account bij deze betrouwbare online broker kunt u eenvoudig handelen in Daimler aandelen. Voor de nog onervaren belegger is de levenslange demo account superhandig. Met een flink fictief vermogen kunt u in dat geval oefenen met handelen op de beurs. U kunt daarbij gebruik maken van verschillende grafieken en indicatoren. Beleggen met echt geld kan bij Plus500 al vanaf 100 euro. Dat is een relatief lage inleg in vergelijking met andere aanbieders. Denk alvorens u start met beleggen aan een goede technische en fundamentele analyse voor Daimler.