BP: olie- en gasconcern

BP aandelenBP is een bedrijf wat warmte, licht en mobiliteitsproducten- en diensten levert aan mensen over de hele wereld. Dat wordt gedaan op manieren die de overgang naar een koolstofarmere toekomst bevorderen. BP heeft een gevarieerd portfolio voor bedrijven, regio’s en soorten middelen. Of het nu gaat om de diepe zee, de woestijn of de detailhandel, de energieproducten- en diensten worden overal ter wereld geleverd. We vertellen u graag meer over BP en dan vooral de producten die worden aangeboden.

 

Energieproductie

De energie die wordt geproduceerd, dient om de economische groei te stimuleren en mensen uit armoede te halen. De manier waarop warme, licht en mobiliteit geleverd worden, is aan het veranderen. BP wil de activiteiten verankeren in die veranderende vraagpatronen. En dat in plaats van de zoektocht naar het aanbod.

 

BP-strategie

Olie, gas en hernieuwbare energie worden steeds minder duur. En buiten dat overvloediger. Door middel van nieuwe technologieën zal energie enerzijds efficiënter worden geproduceerd. En buiten dat op nieuwe manieren. Daardoor wordt bijgedragen aan de verwachte toename van de vraag. De strategie van BP stelt het bedrijf in staat om concurrerend te zijn in een tijd waarin prijzen, beleid, technologie en de voorkeuren van klanten evolueren.

 

BP in Nederland

BP-afnemers in Nederland bevinden zich in een groot scala aan sectoren. Denk o.a. aan de landbouw, luchtvaart, scheepvaart en industrie. De Nederlandse weggebruikers kunnen terecht bij ongeveer 350 BP-tankstations. Daarmee is BP een van de grootste partijen op de Nederlandse brandstoffenmarkt. Bovendien vindt de gebruiker bij een zevental BP-tankstations een volwaardige AH to go winkel met een breed assortiment aan verse producten voor onderweg.

BP tankstation

 

BP-express

Buiten de bemande stations heeft BP ook express locaties waar de gebruiker snel en voordelig kan tanken. U kunt er terecht voor benzine of diesel inclusief BP ultimate. Een betaling gaat eenvoudig met het gebruik van een bankpas of creditcard. Daarnaast kan de gebruiker er ook terecht met een BP Plus Tankpas en de MTC  of Travel Card. Ook voor de zakelijke rijder zijn er verschillende tankpassen. Ontdek er meer over op de website van BP.

 

BP-brandstoffen

Naast de tankstations staat BP natuurlijk ook bekend om de brandstoffen. Denk bijvoorbeeld aan de ongelode benzine en diesel met active technologie. Het zijn de beste vuil verwijderende brandstoffen en werken al vanaf de eerste keer tanken. Ze helpen het vuil dat is achtergelaten door basisbrandstoffen uit de motor te verwijderen en voorkomen dat het terugkomt. Bij de benzines gaat het om de BP ultimate ongelood 98 en de BP euro 95 ongelood. Wat betreft diesel gaat het om BP ultimate diesel en BP regular diesel.

 

Autogas

Autogas of LPG kan voor een auto ook een prima alternatief zijn. Het is een mengsel van propaan en butaan in wisselende verhoudingen dat onder druk vloeibaar wordt gemaakt. Als vloeistof wordt het getankt bij een van de BP-gastankstations. Het komt echter als gas in de motor. Daardoor verbrandt autogas vollediger dan diesel of benzine en veroorzaakt het minder schadelijke uitlaatgassen. Voor de uitgebreide informatie, verwijzen we u naar de website van BP.

 

Motorolie

Zowel voor particuliere als bedrijfsauto’s is er motorolie beschikbaar. Het gaat om BP visco motorolie en castrol motorolie. Deze oliën bieden de motor een optimale bescherming en veiligheid. Al met al dus een uiteenlopend assortiment van specifieke producten. We raden u zeker aan om er meer over te lezen op de BP-website.

 

Auto wassen

We rijden graag in een schone auto. Zo kan de gebruiker bij een van de 122 BP-stations de auto schoonwassen met een car wash of jet wash. BP biedt verschillende car wash programma’s die variëren van een basis wasprogramma tot een zeer uitgebreid programma. Bij diverse BP-stations kan de auto ook handmatig gewast worden. Bovendien zijn de meest stations van BP uitgerust met een serviceplaats voorzien van stofzuigers en een bandenpomp.

 

Binnenvaart en vliegvelden

Aan de Europese binnenvaart levert BP o.a. smeermiddelen en brandstoffen. Hiervoor beschikt het bedrijf over een netwerk van bunkerstations- en boten op alle belangrijke Europese vaarwegen. In de scheepvaart is BP vertegenwoordigd in 50 landen en 300 havens overal ter wereld. Opvallend is dat een groot deel van de activiteiten plaatsvindt in de Rotterdamse haven. Op diverse vliegvelden is Air BP vertegenwoordigd voor het leveren van luchtvaartbrandstoffen aan de verschillende segmenten van de luchtvaartindustrie.

 

Winst verdubbeld

In het laatste kwartaal heeft de olie- en gasreus de winst meer dan verdubbeld. Er wordt gesproken van het beste kwartaalresultaat in de voorbije vijf jaar. Het bedrijf werd mede geholpen door betere prestaties bij zijn divisie die verantwoordelijk is voor het olie oppompen. De winst kwam uit op bijna 4 miljard dollar, tegen bijna 2 miljard dollar vorig jaar. BP ziet zich, door de sterke kasstroom, niet meer genoodzaakt om aandelen uit te geven om de overname van BHP Billiton deels mee te financieren. BP doet dat met andere middelen.

 

Klimaatresolutie

Het laatste nieuws laat ook weten dat BP een klimaatresolutie krijgt. Follow This koopt aandelen in de olie- en gasmaatschappijen zodat de vereniging resoluties kan indienen. BP wil zijn voetafdruk in 2035 al met 20% verkleind hebben. Vanaf 2020 zal het bedrijf ieder jaar nieuwe doelstellingen formuleren voor de duur van drie tot vijf jaar.

 

BP-aandelen kopen

Bij de CFD-broker Plus500 is het mogelijk om BP-aandelen te kopen. Met het aanmaken van een persoonlijke account bij deze betrouwbare online broker kunt u eenvoudig handelen in BP-aandelen. Voor de nog onervaren belegger is de levenslange demo account superhandig. Met een flink fictief vermogen kunt u in dat geval oefenen met handelen op de beurs. U kunt daarbij gebruik maken van verschillende grafieken en indicatoren. Beleggen met echt geld kan bij Plus500 al vanaf 100 euro. Dat is een relatief lage inleg in vergelijking met andere aanbieders. Denk alvorens u start met beleggen aan een goede technische en fundamentele analyse voor BP.