Berkshire Hathaway aandelen

Berkshire Hathaway aandelenBerkshire Hathaway is het investeringsvehikel van de Amerikaanse miljardair en tevens belegger Warren Buffet. Buffet wordt door velen beschouwd als de beste belegger allertijden. Deze Amerikaanse man weet als geen ander om ondergewaardeerde bedrijven te vinden. Evenals bedrijven met een competitief voordeel voor de toekomst. Buffet denkt altijd op de lange termijn. Berkshire Hathaway is het bedrijf van deze populaire investeerder.

 

Activiteiten Berkshire Hathaway

Berkshire Hathaway houdt zich bezig met het aanbieden van eigendom, ongevallen- en herverzekeringen. En daarnaast met nutsvoorzieningen en energie, vrachtvervoer per spoor, financiën, productie, detailhandel en diensten. Het bedrijf werd opgericht in 1839 door Oliver Chace. Het hoofdkantoor staat in Omaha. Vandaag vertellen we u graag meer over dit beursgenoteerde bedrijf. En dan vooral welke producten en diensten worden aangeboden.

Warren Buffett

 

Beursgenoteerd bedrijf

Een groot deel van Berkshire Hathaway bestaat uit aandelenbelangen. Het grootste belang van de onderneming zit in Apple. Andere deelnemingen van Berkshire zijn Kraft Heinz, Wells Fargo, Coca-Cola en American Express. Onder de niet-beursgenoteerde bedrijven vallen vooral nuts- en energiebedrijven. Het gaat o.a. om energiecentrales, distributienetwerken en oliepijpleidingen. Het mag duidelijk zijn hoe ongelooflijk groot en machtig dit bedrijf is.  

 

Berkshire Hathaway aandeel

Een groot voordeel van een aandeel in Berkshire Hathaway is dat u niet een bedrijf bezit, maar tientallen. Zo bezit het conglomeraat meer dan 60 dochterondernemingen. Ook heeft dit bedrijf aandelen in meer dan 40 beursgenoteerde ondernemingen. De afgelopen decennia presteerde Berkshire Hathaway een pak beter dan het beursgemiddelde. Het verschil is de laatste tijd kleiner, echter is Berkshire zo groot geworden dat het steeds moeilijker wordt om de beurs te kloppen.   

 

Interessante investering

Zo biedt een investering in dit bedrijf de belegger een onmiddellijke diversificatie in de aandelenportefeuille en wordt elke sector van de economie bereikt. Berkshire Hathaway heeft posities die zich uitstrekken tot productie, transport, energie, technologie, bankzaken en consumentenproducten. Tussen 1965 en 2016 realiseerde het investeringsbedrijf een samengestelde jaarlijkse winst van bijna 21%. Dat was meer dan een verdubbeling van het resultaat van de bredere markt. Niet voor niets wordt er verwacht dat dit bedrijf nog vele jaren de markt zal blijven verslaan.   

 

Verschillende segmenten

Er wordt geopereerd vanuit verschillende segmenten. Het gaat om de volgende gebieden: GEICO, General Re, Burlington Northern Santa Fe, LLC, McLane Company, Manufacturing, Service & Retailing en Finance & Financial products. En dan zijn er ook nog een aantal Berkshire segmenten zoals de Primary Group, Reinsurance Group en Energy. Waar is elk segment verantwoordelijk voor? Hieronder lichten we dat in het kort toe.

 

Inhoud segmenten

Het GEICO-segment omvat alles wat te maken heeft met particuliere autoverzekeringen voor passagiers, vooral door middel van directe responsmethoden. Het General Re segment biedt onderschrijvingsoverschot, quotum aandeel en facultatieve herverzekering. Burlington Northern Santa Fe exploiteert spoorwegsystemen in Noord-Amerika. Het McLane bedrijfssegment biedt groothandel in boodschappen en non-foodartikelen. Manufacturing is het productiesegment en omvat de industriële en eindgebruikersproducten, maar ook bouwproducten en kleding.

Service & Retailing omvat het aanbieden van programma’s voor eigendom van fractionele vliegtuigen, de opleiding van luchtvaartpiloten, de distributie van elektronische componenten en detailhandel. Bij Finance & Financial products gaat het om geproduceerde woningen en consumentenfinanciering. Denk aan transportmiddelen, fabricage en (meubilair) leasing.

 

Berkshire Hathaway segmenten

De Primary Group bestaat uit het onderschrijven van meerdere verzekeringspolissen voor ongevallen en schade. Het segment Berkshire Hathaway Energy houdt zich bezig met gereguleerd gas- en elektriciteitsgebruik, inclusief energieopwekkings- en distributieactiviteiten. Evenals makelaars in onroerend goed in eigen land. De Berkshire Hathaway Reinsurance Group bestaat uit het afsluiten van oververlies compensaties en quota aandeel herverzekering voor (her)verzekeraars. 

 

Flinke winst

In het afgelopen kwartaal heeft de investeringsmaatschappij de winst flink zien stijgen. Het bedrijf profiteerde onder meer van sterke prestaties van de verzekeringsactiviteiten en de lagere belastingen. Het investeringsfonds van Buffet zit al verschillende kwartalen op een enorme oorlogskas van meer dan 100 miljard dollar cash geld. Buffet kan zich daarmee in principe in bijna elk bedrijf ter wereld inkopen. In plaats daarvan gebruikte Buffet in het 3e kwartaal bijna 1 miljard dollar om eigen aandelen Berkshire Hathaway te kopen. Ook verkocht hij aandelen van een aantal bedrijven, waaronder IBM en USG. 

 

Beleggen in Berkshire Hathaway

Beleggen in Berkshire Hathaway aandelen is een interessante beslissing. Bij de CFD-broker Plus500 is het mogelijk om te beleggen in Berkshire Hathaway aandelen. Houd er rekening mee dat deze online broker gebruik maakt van een hefboom. Instappen kan al vanaf 100 euro. Tegelijkertijd kunt u gebruik maken van een levenslange demo account. U heeft dan de beschikking over een flink fictief vermogen. Erg handig om te blijven oefenen met verschillende handel strategieën en tegelijkertijd om ervaring op te doen. Alvorens u start met het kopen van Berkshire Hathaway aandelen, is het verstandig om een technische en fundamentele analyse te doen.