Apple aandelen

Apple logoApple is o.a. bekend als fabrikant van de iPad en iPhone. Grote kans dat u zelf, of uw zoon/dochter ook rondloopt met een Appleproduct. Groot gelijk want Apple behoort tot een van de grootste bedrijven ter wereld. Ooit begon Apple als fabrikant van computers. Apple Computer Inc werd in 1976 opgericht door Steve Jobs, Ronald Wayne en Steve Wozniak.

Geen van deze drie mannen is vandaag nog betrokken bij Apple. In dit artikel gaan we uitgebreid in op Apple en dan vooral op de Appleproducten. Er zijn namelijk verschillende producten ontwikkeld gedurende de jaren.

 

Apple aandelen

Apple aandelen zijn te verkrijgen bij de CFD-broker Plus500. *76,4% van de retailbeleggers verliest geld bij deze dienstverlener. Daar kunt u eenvoudig een persoonlijke account aanmaken en starten met handelen op de beurs. Het grote voordeel is dat er al belegd kan worden met een bedrag van 100 euro. Plus500 maakt gebruik van een hefboom, waardoor een inleg van 100 euro goed is voor een waarde van 1.000 euro. Wilt u gaan starten met beleggen? En nog niet zo veel ervaring? In dat geval kan de demo account goed van pas komen. U kunt dan uitgebreid oefenen met fictief geld. Bovendien heeft u overzicht van meerdere grafieken en indicatoren.

 

Apple in de pc-markt

Apple kreeg echte bekendheid met de Apple II. Deze kwam aan het eind van de jaren 70 op de markt. Het product speelde een essentiële rol in de opkomst van de pc-markt. Een aantal jaren later volgde de Apple III, Apple Lisa en de Apple Macintosh. Die laatste was de voorloper van de huidige Mac-computers. Aan het einde van de jaren 90 maakte Apple een moeilijke tijd door. Sterker nog, het bedrijf stond aan de rand van de afgrond. Met de investering van 150 miljoen dollar door Microsoft kon worden voorkomen dat Apple failliet ging.

 

Grootste successen

De grootste successen van Apple werden pas na 2007 geboekt en zijn dus nog niet zo lang geleden. Steve Jobs introduceerde de iPhone, iPod touch en iPad. Het waren producten die een grote impact hadden op de markt voor tablets en mobiele telefoons. De iPhone was de eerste smartphone die gemakkelijk te gebruiken was. Daarnaast zorgde de App Store voor een volledig nieuwe distributie van apps. Denk bijvoorbeeld aan iTunes. Kortom, producten die een verschil hebben gemaakt!

 

Kwaliteit en gebruiksgemak

Wat betreft de producten van Apple draait het vooral om hoge kwaliteit en gebruiksgemak. Het bedrijf staat daar bekend om. De techgigant heeft laten zien dat het haarfijn aanvoelt wanneer de technologie en het publiek er klaar voor is. Dat blijkt ook uit de miljoenen geïnteresseerden in Apple. En de enorme aantal beleggers die maar al te graag hun graantje meepikken aan het succes van Apple. De Touch ID en de Siri werden pas later geïntroduceerd. Geen verrassing dat het publiek dit dan ook op grote schaal ging gebruiken.

Apple winkel

 

IPod en iTunes

Waar de iPod in 2001 verscheen, de iPhone in 2007, de iPad in 2010, was de Apple Watch de eerste nieuwe productcategorie uit het tijdperk na Steve Jobs. Hij overleed in 2011 aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Door de jaren heen maakte Apple verschillende producten. Het bedrijf boekte aanvankelijk succes met de Macintosh computers. Toch was de echte doorbraak bij het grote publiek met de introductie van de iPod en iTunes.

 

IPhone productlijn

Later volgde met het introduceren van de originele iPhone de iPhone productlijn. Nog steeds vormt dat voor Apple de belangrijkste inkomstenbron. Dagelijks gebruiken tientallen miljoenen mensen de smartphones van Apple. Het techbedrijf groeide vrij snel uit tot het meest waardevolle merk op wereldwijd niveau. Apple is een absolute topper in het overbrengen van een verhaal. Ze weten in te spelen op de emotie door momenten te tonen die heel persoonlijk zijn.

 

Eigen verantwoordelijkheid

Opvallend is ook dat Apple verantwoordelijk is voor de hele productketen. Ze bepalen zelf het ontwerp, maken de software en laten de hardware onder streng toezicht produceren. Zo werkt iOS alleen op Apple’s eigen tablets en smartphones. Net als dat macOS alleen werkt op de eigen Mac computers van Apple. De gebruiker weet daardoor precies wat hij of zij krijgt en de externe ontwikkelaars weten precies waar ze rekening mee moeten houden.

 

Beperkt aantal producten

Nog iets wat enorm opvalt is het aantal producten dat het techbedrijf erop nahoudt. Apple probeert het aantal producten zoveel mogelijk te beperken. Bij de Samsung Galaxy smartphones gaat het om tientallen modellen per land. Apple toestellen zijn daarentegen wereldwijd te gebruiken en ze zien er ook gewoon hetzelfde uit. Met andere woorden, het assortiment wordt overzichtelijk gehouden. Denk bijvoorbeeld aan een drietal iPadmodellen waarmee het publiek minimaal een jaar vooruit kan.

 

Hoge productmarges

Apple kiest voor betere materialen, een duurder marktsegment en een doelgroep die meer te besteden heeft. Het bedrijf brengt producten op de markt die enkel en alleen perfect zijn. Er is oog voor detail. En in tegenstelling tot veel andere bedrijven weet Apple winst te maken. Er is een hogere marge per product. Iedereen produceert graag voor Apple. Net als dat er heel veel wordt gespeculeerd over Apple. En dan bijvoorbeeld ook over nieuwe producten. Het concern krijgt veel gratis publiciteit.

 

Beleggen in Apple

De CFD-broker Plus500 maakt het mogelijk om te beleggen in Apple aandelen. Deze betrouwbare broker biedt de belegger ontzettend veel mogelijkheden. Op lange termijn kan het erg interessant zijn om Apple aandelen te kopen. Het is een bedrijf met veel groeipotentieel. Ook voor korte termijn beleggers is het leuk om eens naar deze aandelen te kijken. Long gaan en short gaan behoren bij de broker Plus500 tot de mogelijkheden. Zo kunt u ook als het aandeel daalt winsten behalen. Interesse om eerst even te oefenen? Maak dan een demo account aan met een enorm bedrag aan demogeld!