Amazon aandelen

Amazon aandelenAmazon is inmiddels niet meer weg te denken in de onlineshopwereld. Het bedrijf werd in 1994 opgericht door Jeff Bezos. Amazon begon vanuit een garage en groeide snel uit tot internationale wereldspeler. Waar het begon met de verkoop van boeken, zijn er nu tal van producten die Amazon haar klanten aanbiedt. Vandaag vertellen we u meer over deze producten. Om welke producten gaat het precies? Welke diensten levert Amazon allemaal?

 

Amerikaans e-commerce bedrijf

Van oorsprong is Amazon een Amerikaans e-commerce bedrijf dat in eerste instantie alleen leesboeken verkocht. Sinds 1994 is dat assortiment flink uitgebreid en inmiddels kan de consument er voor nagenoeg alles terecht. U kunt het zo gek niet bedenken of Amazon biedt het aan. Van woondekens tot etenswaren en van sportschoenen tot banken. Om maar even aan te geven hoe uiteenlopend de producten zijn. En natuurlijk naast de papieren, nu ook digitale en audio boeken.

 

Bedrijven die verkopen

Naast het feit dat Amazon zelf enorm veel producten verkoopt, krijgen bedrijven ook de mogelijkheid om via het platform van Amazon hun producten te verkopen. Verschillende kleine ondernemers krijgen zo de kans om internationaal zaken te doen. Super interessant natuurlijk! De reden dat Amazon dit doet, heeft te maken met het feit dat het assortiment zo nog uitgebreider wordt. Bovendien kunnen consumenten dus ook tweedehands spullen aanschaffen bij Amazon. Er wordt dus niet alleen aan de vraag van één bepaalde doelgroep voldaan.

 

Meest gevestigde marktplaats

Amazon is na de boeken in enorm veel andere markten doorgedrongen. Het is inmiddels een van de populairste en meest gevestigde marktplaatsen ter wereld. Met de maandelijkse bezoekersaantallen die in de miljoenen oplopen evenals een zeer doorontwikkelde verkopersomgeving, is Amazon een super aantrekkelijk verkoopkanaal voor de klanten. De webshop verkoopt nagenoeg alle denkbare producten. Dat heeft u hierboven al kunnen lezen. In totaal gaat het om bijna 400 miljoen producten. Een bizar aantal! Het gaat o.a. om films, games, elektronica en speelgoed.

Amazon Hoofdkantoor

 

Alternatieve producten

U moet zelfs denken aan alternatieve producten zoals drones, cloudopslag, krediet en biologische producten. De naam ‘’webshop’’ doet Amazon gewoonweg te kort. Het is bijna een soort online modern winkelcentrum. Met de computersystemen waarop Amazon draait, hebben ze echt een troef in handen. Deze systemen worden namelijk ook verkocht. Denk aan systemen voor data-analyse, opslag en netwerken.

 

Marktleider cloud computing

Amazon is dus ook een marktleider in cloud computing. Waarom is deze dienst zo aantrekkelijk voor andere bedrijven? Zij hoeven zelf geen kostbare systemen te bouwen. Van concurrentie is eigenlijk al een stuk minder sprake, aangezien concurrenten als Netflix, Zalando en Wehkamp ook kopen bij Amazon. Consumenten, bedrijven en ondernemers. Net als een mega uiteenlopend producten dus ook een mega klantenbestand.  

 

Eigen huismerkproducten

De afgelopen jaren heeft Amazon flink geïnvesteerd in eigen huismerkproducten. Het gaat om tientallen verschillende merken waarmee o.a. kleding, hondenbrokken, wc-papier en versproducten aan de man worden gebracht. De grotere marge op eigen merken is een belangrijke motivatie voor het bedrijf.

 

Nederlandse markt

Amazon heeft Nederland al langer in het vizier. Er is nog geen volledige marktbetreding, maar dat gaat niet lang meer duren. Amazon wordt steeds groter en toegankelijker voor de Nederlandse markt. Er zullen dit jaar 19 tot 20 productcategorieën verschijnen op Amazon.nl. En wij Nederlanders zijn op zoek naar de beste deal. Lang niet meer komen we dan altijd terecht bij Nederlandse winkels. Zeker niet wanneer aanbiedingen online worden gezocht. Amazon heeft inmiddels een Nederlandse pagina. En een kantoor in Den-Haag en Amsterdam.

 

Amazon account

Als consument kan er bij Amazon gekocht worden met een account. Deze is in enkele seconden aan te maken. Het voordeel is dat het account geldt voor alle websites van Amazon. Er kan dus gerust bij de Amerikaanse of Engelse Amazon besteld worden. En dat nota benen standaard in enkele klikken. Betalen kan via verschillende betaalmogelijkheden. Denk o.a. aan: iDeal, creditcard, girocard of een cadeaukaart.

 

Amazon Prime

Doordat er bij Amazon internationaal gewinkeld kan worden, kunnen verzendkosten nogal hoog oplopen. Daarom is er het zogeheten Amazon Prime. Voor een bepaald aantal aangesloten winkels koopt de consument dan de verzendkosten af. Komen producten in aanmerking voor Prime? Ze worden dan binnen één dag gratis thuisbezorgd.

 

Onbeperkt streamen

Bovendien kan er met Amazon Prime onbeperkt gestreamt worden van series en films via PrimeVideo. Er wordt dan een voorrangstoegang op de zogeheten Amazon Lightning Deals. Dat zijn tijdelijke (exclusieve) aanbiedingen. Ook is er als Prime lid onbeperkt opslagruimte voor foto’s evenals 5 GB-opslagruimte voor andere data via Amazon Drive.

 

Amazon Alexa 

Alexa is de slimme spraak assistent van Amazon. Het is een van de meest onderschatte producten van het platform. Het is een manier om de offline en online wereld verder naar elkaar toe te trekken. Er zijn inmiddels al meer dan 22 miljoen apparaten verkocht waar Alexa op geïnstalleerd is. Het loopt alleen van een koelkast die eten automatisch aanvult tot in-car entertainmentsystemen die draaien op deze spraak assistent. Er bestaat zeker een kans dat in de toekomst alle apparaten in huis aangestuurd worden met de eigen stem.