Alibaba aandelen

Alibaba logo

Het is lang niet alleen het geplaagde Tesla waar veel beleggers wel oren naar hebben. Alibaba doet ook vele ogen openen. Zo is de shortpositie op Alibaba de allergrootste. Het Chinese internetconcern heeft al meerdere records gebroken. Zo was de beursgang van het bedrijf in 2014 de grootste allertijden. Het Chinese internetbedrijf was direct vier keer zoveel waard dan het Amerikaanse eBay, wat al bijna 20 jaar bestond. Het mag duidelijk zijn dat we het hebben over een echte wereldgigant waar u geheid nog meer van gaat horen. Tijd om eens wat meer over de producten te ontdekken!

 

Leidend platform

Alibaba.com is het leidende platform voor internationale groothandel. Alibaba bedient miljoenen kopers en leveranciers over de hele wereld. De website achter het bedrijf (Alibaba.com) biedt honderden miljoenen producten aan. En dat in meer dan 40 verschillende hoofdcategorieën. Denk bijvoorbeeld aan kleding, machines en consumentenelektronica. Verderop in dit artikel vertellen we u meer over de verschillende categorieën. De kopers van producten op Alibaba.com bevinden zich in meer dan 190 landen en regio’s. Dagelijks worden er honderdduizenden berichten uitgewisseld met leveranciers op het platform.

 

Grootste e-commerce concern

Vandaag de dag is Alibaba de grootste e-commerce concern ter wereld. De website achter het bedrijf, Alibaba.com is simpel gezegd een platform met een productassortiment voor consumenten. En daarnaast is het een marktplaats waar ondernemers en leveranciers hun producten kunnen verkopen. Een veelzijdig platform dus. Opvallend aan Alibaba is dat er contact kan worden gelegd met de leveranciers om tot een overeenkomst te komen. Bij het bezoeken van het platform kan iemand zelf aangeven waar hij of zij naar op zoek is. Superhandig om te voorkomen dat u eindeloos aan het zoeken bent.

 

Missie Alibaba

De missie van Alibaba is helder en concreet. Zo wil de Chinese internetreus het mensen makkelijk maken om overal ter wereld zaken te doen. Dit wordt o.a. gedaan door leveranciers de tools te geven die nodig zijn voor het bereiken van een wereldwijd publiek voor hun producten. Ook worden kopers geholpen producten en leveranciers efficiënt en snel te vinden. Al met al dus een platform wat echt alles aanbiedt. Kijk voor meer informatie zeker eens op de website van Alibaba.

Alibaba op de beurs 

Productcategorieën

Wat betreft de productcategorieën biedt Alibaba een heel erg ruim assortiment aan. Het gaat daarbij om de volgende categorieën: landbouw, eten en drinken, kleding, textiel, modeaccessoires, horloges/sieraden en brillen, auto’s en motorfietsen, vervoer, bagage/tassen en koffers, schoenen en accessoires, computer hardware en software, huishoudapparaten en telecommunicatie. Dit is al een uiteenlopend aanbod van producten. En dit is slechts een kleine greep uit het assortiment. Wellicht heeft u zelf ook al eens producten aangeschaft via deze Chinese internetreus.

 

Andere productcategorieën

Andere productcategorieën zijn: beveiliging en bescherming, elektrische apparatuur en benodigdheden, sport en amusement, geschenken en ambachten, speelgoed en hobby’s, medisch en gezondheid, schoonheid en persoonlijke verzorging, bouw en vastgoed, huis en tuin, licht en verlichting, meubilair, machines, industriële onderdelen en fabricagediensten, hulpmiddelen, meet- en analyse instrumenten, mineralen en metallurgie, chemicaliën, rubber en kunststoffen, energie, omgeving, verpakking en afdrukken, kantoor en schoolartikelen, serviceapparatuur en consumentenelektronica.

 

Enorm productaanbod

De consument kan dus eigenlijk voor nagenoeg alles terecht bij Alibaba. De producten kunnen per stuk of in grotere aantallen gekocht worden. Inmiddels weet u hoe ongelooflijk groot het productaanbod is. U kunt het zo gek niet bedenken of Alibaba biedt het aan. Alleen al daarom is een bezoekje op Alibaba.com zeker de moeite waard. Voor de aankoop bij een leverancier is het verstandig om op twee dingen te letten. Enerzijds de minimale bestelhoeveelheid en anderzijds het percentage aan positieve reacties.

 

Eerste Europese distributiecentrum

Deze maand kwam het nieuws naar buiten dat de Chinese internetreus 75 miljoen euro investeert in zijn eerste Europese distributiecentrum. Het is een investering die 3.000 nieuwe arbeidsplaatsen oplevert. En daarvan gaat het om 900 directe banen. De eerste commerciële activiteiten zijn gepland voor het begin van 2021. Met 2019 voor de deur, zal dat dus niet zo lang meer duren. Of Alibaba dus stilstaat? Geen sprake van! Het bedrijf denkt ver vooruit en dat is iets wat beleggers ook enorm aanspreekt.

 

Forse groei

Alibaba heeft al meerdere jaren de omzet- en winstverwachtingen weten te overtreffen. Uiteraard zegt dat al enorm veel over het bedrijf. Het bedrijfsmodel lijkt erg succesvol. De winst die wordt gemaakt, wordt gebruikt om investeringen te doen. Alibaba Group is de afgelopen jaren fors gegroeid en opereert niet meer alleen in China. Zo zijn ze inmiddels al actief in verschillende Aziatische landen. Ze zijn van plan om de Europese en Amerikaanse markten te infiltreren. Aan het begin van dit jaar waren er al plannen om magazijnen te bouwen in Dubai, Moskou en Luik.

 

Verwachtingen

De verwachting is dat Alibaba zijn sterke groei nog wel een aantal jaren zal vasthouden. De groei van de Chinese marktplaatsen Taobao en Tmall is fenomenaal geweest. De rest van de wereld wordt aangeboord met de website AliExpress.com. Een naam die u ongetwijfeld al eens voorbij heeft horen komen. Europa en Amerika beginnen Alibaba nu echt te ontdekken. Het lijkt gewoonweg een kwestie van tijd voordat AliExpress hier net zo’n begrip is als bol.com. De beursnotering in New-York heeft daar al flink bij geholpen.

 

Beleggen in Alibaba

Bij de CFD-broker Plus500 is het mogelijk om Alibaba aandelen te kopen. Met het aanmaken van een persoonlijke account bij deze online broker kunt u eenvoudig handelen in Alibaba aandelen. Voor de nog onervaren belegger is de levenslange demo account superhandig. Met een flink fictief vermogen kan er geoefend worden met online beleggen. U kunt daarbij gebruik maken van verschillende grafieken en indicatoren. Beleggen met echt geld kan bij Plus500 al vanaf 100 euro. Een relatief laag bedrag wanneer u dit vergelijkt met andere brokers. Denk alvorens u start met beleggen aan een goede technische en fundamentele analyse voor Alibaba.