Acer aandelen

Logo-AcerAcer is opgericht in 1976 en is vandaag de dag een van de beste ICT-bedrijven ter wereld. Het bedrijf is aanwezig in meer dan 160 landen. Het streven van Acer is om een wereld mogelijk te maken van een wereld waarin software, hardware en services met elkaar infuseren om nieuwe mogelijkheden voor consumenten en bedrijven te openen. Het loopt uiteen van servicegerichte technologieën en Internet of Things, tot gaming en virtual reality. We hebben het dus duidelijk over een grote multinational. Ontdek meer over Acer en dan vooral ook over de producten die worden aangeboden.

 

Acer aandelen

De eerste aandelen van Acer werden al in 1984 aangeboden. Weliswaar aan de werknemers. Daardoor waren er ongeveer 3.000 werknemers aandeelhouder van het bedrijf. De eerste beursgang van Acer heeft plaatsgevonden op de Taiwan Stock Exchange in 1988. De aandelen van Acer zijn sindsdien verhandelbaar voor het grote publiek. Dagelijks maken miljoenen mensen gebruik van Acer producten. Als particuliere belegger kunt u ervoor kiezen om te beleggen in Acer. Meerdere mensen gingen u voor.

 

Missie en visie

Acer heeft meer dan 7.000 medewerkers en zijn toegewijd aan onderzoek, ontwerp, marketing, verkoop en ondersteuning van producten en oplossingen. Dat laatste om barrières tussen mensen en technologie te doorbreken. Bij Acer is gebruikersgemak een zeer belangrijk punt. De Taiwanese fabrikant staat bekend om haar vaak goede prijs-kwaliteit verhouding. Dat is voor veel Nederlanders de reden om bijvoorbeeld een laptop van Acer aan te schaffen.

Acer Hoofdkantoor

 

Twee hoofdactiviteiten

Acer is in twee hoofdactiviteiten georganiseerd. Zo omvat het de zogeheten New Core Business die zich toelegt op ontwerp, onderzoek, verkoop, marketing en ondersteuning van IT-producten. En dan is er ook nog de zogeheten New Value Creation Business. Deze omvat de Build Your Own Cloud en de e-business activiteiten. Beide groepen werken, ongeacht de verschillende aandachtsgebieden, aan de gemeenschappelijke missie om die barrière tussen mensen en technologie kleiner te maken. Beide groepen werken gelijktijdig ook aan een gedeelde visie. Het gaat om het concept van BeingWare.

 

Acer producten

Bovenstaand concept wordt gedefinieerd door verticale bedrijfsmodellen met intelligent verbonden apparaten. Ongetwijfeld kent u Acer van de laptops. Echter breidt het assortiment toch wat verder uit dan alleen laptops. Zo maakt Acer onderscheid in producten voor thuis en voor werk. Denk bij deze producten buiten de laptops aan desktops, tablets, projectoren, monitoren LCD en accessoires. Maar natuurlijk ook de producten op het gebied van virtual & mixed reality en intelligente camera’s. Ook de nieuwe producten zijn er te vinden.

 

Nieuwe producten

Eerder introduceerde Acer al een bak aan nieuwe producten. Zo toonde het Aziatische merk tijdens haar persconferentie op elektronicabeurs IFA in Berlijn o.a. notebooks, all-in-ones en een mixed reality headset. Acer probeert het portfolio aan game producten een boost te geven met de komst van speciale monitoren en computeraccessoires. Denk bijvoorbeeld ook aan de speciale gamestoel van Acer, de Predator Thronos. Voor meer informatie, verwijzen we u graag naar de website van Acer.

 

Acer producten kopen

De Acer producten zijn rechtstreeks bij de officiële Acer online webshop te koop of bij een van de vele kanaalpartners. Denk bijvoorbeeld aan Amazon. Nagenoeg elke elektronicawinkel heeft Acer producten in het aanbod. De laptops van Acer zijn verdeeld in verschillende productielijnen. Zo vindt u binnen de productielijnen zowel modellen voor alledaagse taken, maar bijvoorbeeld ook voor zwaar grafisch werk. Wat betreft laptops wordt er daarom onderscheid gemaakt in verschillende categorieën. Denk aan gaming, converteerbaar, Chromebook, afneembaar, ultradun en klassiek.

 

Desktop, monitoren en tablets

Bij de desktops moet u denken aan gaming, torens en alles-in-een modellen. Voor de monitoren kunt u kiezen uit een drietal categorieën. Denk aan klassieke en gaming monitoren en monitoren zonder frame. Voor ieder wat wils dus. Begin vorig jaar lanceerde Acer een gebogen monitor die de ogen van de gebruiker kan volgen. Ook presenteerde Acer dat jaar nog andere producten, zoals een tablet die speciaal ontworpen is voor entertainment. En een all-in-one-pc met daarin een ingebouwde draadloze telefoonoplader. Dat beloofd veel goeds voor de toekomst!

 

Virtual reality

In de Acer store vindt u op het gebied van virtual reality een koptelefoon en motioncontrollers. Slimme camera’s zijn camera’s die o.a. 360 graden te draaien zijn. De Holo360 is een bekend model van Acer. Liever een fitness- of smartwatch? Dat kan ook! Acer heeft een klein assortiment van dergelijke producten. Technologie gaat vooruit en een bedrijf als Acer verandert daar natuurlijk in mee.

 

Acer accessoires

Wat betreft accessoires heeft Acer nagenoeg alles wat de gebruiker nodig heeft bij de reguliere producten. U moet in dit geval denken aan o.a. batterijen, adapters, hoezen, tassen, kabels, snoeren, muizen, toetsenborden en lampen. Lang niet altijd worden deze producten bij de aankoop van een ander Acer product gekocht. Zo worden ze ook vaak los aangeschaft. Ook de accessoires worden aangeboden in verschillende categorieën. Erg handig om snel het gewenste product te vinden!

 

Elektrische auto

Dit jaar presenteerde Acer samen met de Taiwanese autofabrikant Yulon Motor een autonoom rijdende auto. De Acer systemen kunnen o.a. registreren waar de auto zich op de weg bevindt. Ook worden obstakels herkend via een Lidar-radarsysteem. En dat is niet alles. Zo kan de software beslissingen nemen in het verkeer op basis van kunstmatige intelligentie. Mocht u als belegger geïnteresseerd zijn in technologie, is dit absoluut iets om op in te spelen!

 

Beleggen in Acer

Bij de CFD-broker Plus500 is het mogelijk om Acer aandelen te kopen. Met het aanmaken van een persoonlijke account bij deze online broker kunt u eenvoudig handelen in Acer aandelen. Voor de nog onervaren belegger is de levenslange demo account superhandig. Met een flink fictief vermogen kan er geoefend worden met online beleggen. U kunt daarbij gebruik maken van verschillende grafieken en indicatoren. Beleggen met echt geld kan bij Plus500 al vanaf 100 euro. Denk alvorens u start aan een goede technische en fundamentele analyse voor Acer.