Daytraden crypto

Daytraden  is een van de meest gebruikte handelsstrategieën. Daytraders zijn actief op de meeste financiële markten, zoals aandelen, forex, grondstoffen en natuurlijk cryptocurrency-markten. Maar is Daytraden in cryptocurrency een goed idee voor jou? Hoe verdienen Day Traders geld? Moet je beginnen met daytraden?

Bij aandelen.nl adviseren wij starende beleggers (nog) niet te starten met daytraden, zo ook met daytraden van crypto. Het risico is veel hoger, en het is beter dat je eerst meer leert over daytraden van crypto.

Wat is daytraden?

Daytraden is een handelsstrategie waarbij posities op dezelfde handelsdag worden gekocht en weer verkocht. Het doel van daytraders is om handelsstrategieën te gebruiken en zo te proberen te profiteren van prijsveranderingen in een koers. 

De term “daytrader” is afkomstig van de aandelenmarkt, waar de handel alleen open is tijdens werkdagen van de week. In deze context laten daytraders nooit posities van de ene op de andere dag open, omdat ze willen profiteren van het schommelen van de koers. Het is een intense manier van beleggen en niet een strategie waarbij je achterover kunt gaan zitten en niets hoeft te doen. Bij daytraden kun je veel geld krijgen, maar als je niet de focus erbij houdt kun je ook heel veel geld heel snel verliezen.

Omdat een daytrader meerdere transacties per dag doet, betaald deze ook meerdere malen transactiekosten per dag. Hierdoor zijn de kosten van een broker (bij de beurzen) of de crypto exchange zeer belangrijk om naar te kijken voordat je hiermee start.

Crypto daytrading

Om een daytrader te zijn zul je een behoorlijke dosis zelfdiscipline moeten bezitten. Zowiezo bij alle manieren van beleggen, wanneer je een strategie kiest moet je je daar ook aan houden. Ook wanneer je een periode doormaakt waarbij je verlies draait (dit gebeurt ongetwijfeld) zul je je aan jouw oorspronkelijke strategie moeten houden. Dit is wanneer veel beleggers te grote risico’s nemen vanuit hun emotie, en vaak geld verliezen. 

Dat gezegd, je moet als belegger uiteraard wel om de zoveel tijd kritisch naar jouw gekozen strategie kijken en beslissen of deze nog werkt. 

Omdat daytraders geld verdienen aan kleine koersveranderingen gedurende de dag, is voor een daytrader de crypto uiterst geschikt. De koersen van crypto zijn veel beweeglijker dan de meeste aandelen.

Om als daytrader op de crypto exchanges aan de gang te gaan, is het van belang dat je hier eerst meer kennis over vergaart.

Leren daytraden crypto 

Binance is de grootste crypto exchange ter wereld en heeft hierdoor een groot aanbod aan verschillende crypto coins waar je in kunt handelen. Hiernaast hebben ze een zeer uitgebreid kenniscentrum waar je een hoop kunt leren. Zo ook over crypto daytrading. Bij aandelen.nl beschouwen wij Binance dan ook wel als het beste crypto trading platform online, naast Bitvavo. Wat Bitvavo interessant maakt, is het feit dat deze volledig Nederlands is en ook erg veel werk heeft gedaan om een veilig platform te zijn. Ook zijn de transactiekosten lager, en bieden ze net als bij Binance alle nodige tools aan om een daytrader te kunnen zijn op het platform.

Beste crypto trading platform

We kunnen je wel vertellen welk platform te kiezen, maar het is verstandiger om naar gelang jouw eigen beleggingsstrategie een keuzen te maken welke is gebaseerd op een paar kritische punten.

Wanneer je aan het zoeken bent naar het beste crypto trading platform controleer dan de volgende zaken.

Kosten platform

Omdat een daytrader heel veel transacties per dag uitvoert, is het belangrijk om de transactiekosten van een exchange platform zo laag mogelijk te krijgen. Binance staat er om bekend de laagste transactiekosten te hebben, en bij Bitvavo betaal je steeds minder transactiekosten, wanneer je meer handeld. Perfect voor daytraders van crypto.

Handelsplatform

Bij daytraden is het uitermate belangrijk dat een platform snel werkt, en uiteraard veilig is. Vaak worden posities geopend en gesloten in seconden, en wanneer een platform weigert snel genoeg de order door te voeren raakt een daytrader zijn belegging kwijt.

Real time informatie

Een ander kenmerk dat een platform moet kunnen aanbieden voor crypto daytraders is koersen met real time informatie. Aangezien het handelen zo snel gaat bij daytraders, zul je de koersen ook in real time moeten kunnen raadplegen.

Opties technische analyses

Omdat een daytrader zogezegd vele transacties maakt per dag gebaseerd op hele kleine koersveranderingen, is het zeer belangrijk dat deze technische analyses kan maken. Bij beide Binance en Bitvavo zijn er zeer uitgebreide mogelijkheden op het advanced platform.

Daytrader strategieen

Scaplen

Een scalper neemt maar voor een hele korte periode (seconden) een positie in en probeert zo heel veel kleine winsten te pakken. Hier wordt een stop-loss voor gebruikt met een hele lage marge. Een van de moeilijkste aspecten hiervan is timing, het gaat namelijk vaak om secondes. Een trading interface moet dan ook snel kunnen werken. 

Range trading

In veel gevallen zal een cryptocurrency voor een lange tijd binnen een bepaald bereik worden verhandeld. Bitcoin handelde bijvoorbeeld gedurende een periode van 30 dagen tussen $ 8.601,40 en $ 10.210. Dit bereik van ±9,4% lijkt volatiel totdat je je realiseert dat Bitcoin binnen 24 uur een verandering van ±42% kan realiseren.

Cryptomarket-caps zijn klein genoeg om door een enkele grote belegger te kunnen worden gemanipuleerd. In sommige gevallen zullen die grote handelaren de prijs van een munt systematisch op en neer manipuleren om te profiteren van een bereik. Als je deze patronen opmerkt, kunt je er ook jouw voordeel mee doen.

Arbitrage

Sommige beleggers maken winsten door bijvoorbeeld het aankopen van de BTC, en te verhandelen tegen een andere coin, dit te herhalen, en dan weer terug tegen de BTC. Of, het is al vaker gebeurd dat de BTC veel hoger werd gehandeld in Azië dan in Europa. Door snel BTC in bijvoorbeeld amerika te kopen en in Azië te verkopen behaalde beleggers zo hun rendementen.

Is daytrading iets voor mij?

Daytrading kan een zeer winstgevende strategie zijn, maar er zijn een paar aspecten die je moet overwegen voordat je begint. Omdat daytrading een snelle besluitvorming en snelle uitvoering vereist, kan het zeer stressvol en veeleisend zijn. Daytrading kan ook behoorlijk riskant zijn en vereist een goed begrip van de markt. Natuurlijk zul je ook langere tijd naar schermen moeten kijken en constant op de hoogte moeten zijn van alle ontwikkelingen in de sectors.

Kun je dit allemaal aan terwijl je hiernaast mogelijk geld verliest? Je moet zorgvuldig overwegen of daytrading past bij jouw individuele beleggingsdoelen en manier van leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *